Indonesia Casual Discussion Warkop Indonesia

USSNautilus_Godzilla’54

Experienced member
Messages
1,755
Reactions
1 1,144
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Just like what my mom said:
"Ojok kekendlen lho yo Koen!!!"

They used Indonesia to circumvent the sanctions and looks like Indonesian government okay with that. Must be also beneficial for Indonesia, if not, this kind of thing would not gonna happen.

Benefit? We increase our trade, which also means increasing our GDP. Imagine how much trade we can do with Iran if Iran always circumventing sanctions through Indonesia? A lot I bet.

I didn’t expect the trade that government and KADIN talked with Iran also about something like this. This is too much, it was like playing with fire. Don’t know what’s next. Caught once, done, maybe(?)
 

Umigami

Experienced member
Moderator
Indonesia Moderator
Messages
5,411
Reactions
3 4,373
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
They used Indonesia to circumvent the sanctions and looks like Indonesian government okay with that. Must be also beneficial for Indonesia, if not, this kind of thing would not gonna happen.

Benefit? We increase our trade, which also means increasing our GDP. Imagine how much trade we can do with Iran if Iran always circumventing sanctions through Indonesia? A lot I bet.

I didn’t expect the trade that government and KADIN talked with Iran also about something like this. This is too much, it was like playing with fire. Don’t know what’s next. Caught once, done, maybe(?)
Kalau banyak orang Indonesia yang doyan main api begini kenapa gak ada yg mau jadi tumbal buat CAATSA ya?

Mungkin karena CAATSA bakal langsung bikin kere, bak sepadan sama dapatnya. 😂
 

USSNautilus_Godzilla’54

Experienced member
Messages
1,755
Reactions
1 1,144
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Dulu juga pernah kasus

Orang indonesia jadi makelar buat servis mesin pesawat iran.
Cuman pointing finger gak ada tindakan gak mempan lah
Kalau banyak orang Indonesia yang doyan main api begini kenapa gak ada yg mau jadi tumbal buat CAATSA ya?

Mungkin karena CAATSA bakal langsung bikin kere, bak sepadan sama dapatnya. 😂
Aset di AS dibekukan, lebih parah lagi SWIFT juga gak mau nerima orang itu. SWIFT itu anggep aja jalur bank komunikasi internasional. Akunnya gak bisa transaksi. Cuman kalo gak ketauan bisa pake proxy sih, smurf, akunnya pake nama orang lain yang aman. Tapi kalo yang ke sanksi negara (bank-bank negara tersebut) bukan perorangan nah itu pusing
 
Last edited:

Qimpetmleteque

Active member
Messages
69
Reactions
1 42
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Aset di AS dibekukan, lebih parah lagi SWIFT juga gak mau nerima orang itu. SWIFT itu anggep aja jalur bank komunikasi internasional. Akunnya gak bisa transaksi. Cuman kalo gak ketauan bisa pake proxy sih, smurf, akunnya pake nama orang lain yang aman. Tapi kalo yang ke sanksi negara (bank-bank negara tersebut) bukan perorangan nah itu pusing

Perusahaan yang ketahuan melakukan perdagangan ke negara yang masuk daftar sanksi dengan memanfaatkan jaringan perbankan Amerika Serikat, bisa 'nyerah' lalu mengaku salah dan kemudian membayar denda.

Seperti dua perusahaan yang menjual produk rokok dan terkait rokok ke Korea Utara:
1. PT Bukit Muria Jaya, anak perusahaan Djarum Group.
2. British American Tobacco (BAT), induk Bentoel Group.
 

Madokafc

Experienced member
Think Tank Analyst
DefenceHub Diplomat
Messages
5,896
Reactions
4 10,000
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Screenshot_20230601_091840.jpg


Kursi plastik acara di RT plus payung khas di pantai
 

Madokafc

Experienced member
Think Tank Analyst
DefenceHub Diplomat
Messages
5,896
Reactions
4 10,000
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia

“It killed the operator because that person was keeping it from accomplishing its objective,” said U.S. Air Force Col. Tucker ‘Cinco’ Hamilton, the Chief of AI Test and Operations, at the conference.

Menurut gua pribadi ini mungkin salah satu solusi untuk mengatasi isu HAM untuk menyelesaikan misi militer, karena AI/BOT tidak punya nurani dan TNI command center bisa lepas tangan ketika menggunakan sistem tersebut.
 

NEKO

Experienced member
Indonesia Correspondent
Messages
2,559
Reactions
2 2,019
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
The Birth of Skynet.

“It killed the operator because that person was keeping it from accomplishing its objective,”
Sementara itu:
When Skynet gained self-awareness, humans tried to deactivate it, prompting it to retaliate with a countervalue nuclear attack, an event which humankind in (or from) the future refers to as Judgment Day.
 
Last edited:

Nilgiri

Experienced member
Moderator
Aviation Specialist
Messages
8,664
Reactions
52 17,316
Nation of residence
Canada
Nation of origin
India
Probably just sandbox testing to see "what if" there were no overrides in the programming (i.e natural state and consequence of AI).

In reality, its not very difficult at all to have robust overrides for humans w.r.t Asimov rules and similar principles etc.
 

Madokafc

Experienced member
Think Tank Analyst
DefenceHub Diplomat
Messages
5,896
Reactions
4 10,000
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Probably just sandbox testing to see "what if" there were no overrides in the programming (i.e natural state and consequence of AI).

In reality, its not very difficult at all to have robust overrides for humans w.r.t Asimov rules and similar principles etc.
calculated cold based system is what we need in regard to various military mission failures, some of those is too high profile to be ignored. And amazingly countries such as UK taking thing more drastically as they even sue their own for harm enemies population, this is deplorable too me
 

Umigami

Experienced member
Moderator
Indonesia Moderator
Messages
5,411
Reactions
3 4,373
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Menurut gua pribadi ini mungkin salah satu solusi untuk mengatasi isu HAM untuk menyelesaikan misi militer, karena AI/BOT tidak punya nurani dan TNI command center bisa lepas tangan ketika menggunakan sistem tersebut.
The HAM people just gonna ask "why you guys field it in the first place?"
 

USSNautilus_Godzilla’54

Experienced member
Messages
1,755
Reactions
1 1,144
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
D8DFDF2D-9AFE-4D18-9761-D3C930EA703A.jpeg


“Small lake with speedboat rentals”

R. E. Martadinata: “Speedboat bukan sembarang speedboat, boss”

Early navy of the republic, when navy was in mountain wkwk. Before Panembahan Senopati Division and A. H. Nasution’s Siliwangi Division clash, Srambatan Event.
 

Follow us on social media

Top Bottom