Indonesia Casual Discussion Warkop Indonesia

Gary

Experienced member
Messages
8,257
Reactions
22 12,777
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
It has come to the public that Chinese 055 got a hard time recently against air attacks.

The source made it probable that EW dedicated jets like the J-16 might have a role in the mock attack.

And to think that TNI AL has never really put much emphasis on air defense as the PRIMARY mission. Things will get really ugly once the time comes.

 

NEKO

Experienced member
Indonesia Correspondent
Messages
3,074
Reactions
3 2,688
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Hmm... there is FREMM, FMP, and PPA program, its like we are focusing for Tier-1 combatants.
What about Tier-2? Well there is local OPV, but you know it your self how it goes. We will need lots for this category, hopefully we won't go full gado-gado.

Also I am not sure if we should get FREMM.
 

satria

Contributor
Indonesia Correspondent
Messages
878
Reactions
7 1,344
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Also I am not sure if we should get FREMM.
sepertinya semua yg bagus2 itu pembelajaran aja, biar tau sistem senjata standar NATO

begitu juga PPA bisa sebagai contoh kapal OPV yang modern dan bisa diterapin di OPV lokal sesuai standar kita tentunya, akan dipilih yang mana menurut user baik , dan kalo gado2 itu makanan kita bro jangan dirubah , ikutin aj asal sesuai anggaran dan kebutuhan :)
 

satria

Contributor
Indonesia Correspondent
Messages
878
Reactions
7 1,344
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
sepertinya semua yg bagus2 itu pembelajaran aja, biar tau sistem senjata standar NATO

begitu juga PPA bisa sebagai contoh kapal OPV yang modern dan bisa diterapin di OPV lokal sesuai standar kita tentunya, akan dipilih yang mana menurut user baik , dan kalo gado2 itu makanan kita bro jangan dirubah , ikutin aj asal sesuai anggaran dan kebutuhan :)
nah FMP itu hasil dari pemikiran user untuk diterapin kedepan sesuai anggaran, karena kalo mau yang hi tech dananya ga ada yang mo ijinin ..

begitu juga destroyer china, bisa dipelajari sistem senjatanya dan diharapkan warga barat akan menawarkan juga dengan ToT ... kira2 begitu pemahaman ane, kalo salah ya mohon maaf
 

satria

Contributor
Indonesia Correspondent
Messages
878
Reactions
7 1,344
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Berharap Menhan kedepan seperti 02, berani membuat terobosan berbeda dengan pengadaan alutsista dari sebelumnya biarpun ada yang di tolak menkeu ...

 

chibiyabi

Contributor
Messages
516
Reactions
3 438
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Togo
ngapain ke Iran yg consnya besar, mending ke turki. mereka bakal ngasih apa yang kita minta selama beli barang jadi dari mereka (jumlahnya ga sebesar beli ke eropa), bayraktar itu tinggal seupil lagi bisa diakuisisi, gara gara manajemen kemenhan periode sebelum 08 aja amburadul kesempatan itu hilang
Kalau kita minta ahli roket Iran buat bantu kembangin Ballistic missile disini, resikonya besar gak ya?
 

Gary

Experienced member
Messages
8,257
Reactions
22 12,777
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Berharap Menhan kedepan seperti 02, berani membuat terobosan berbeda dengan pengadaan alutsista dari sebelumnya biarpun ada yang di tolak menkeu ...


Saran, menhan selanjutnya harus bisa meyakinkan pendanaan yang cukup untuk industri militer strategis dalam negeri. Jangan prestasinya cuma jadi pembeli.
 

NEKO

Experienced member
Indonesia Correspondent
Messages
3,074
Reactions
3 2,688
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
images

Ini nasibnya gimana woy, jangan cuman mandeg sampai prototipe aja.
Ini mau disebut drone apa rudal terserah, tolong dilanjutin oi.

Drone iran aja yang pake kitiran bisa bikin iron dome ketar ketir, Russia juga sampe beli ke Iran.
 

schuimpjes

Experienced member
Messages
2,346
Reactions
3 1,467
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
US defense industries investments in Australia, this article focus on Lockheed Martin Australia that would make their GMLRS or gimmlers for HIMARS in Australia.

This rockets would be made in Mulwala and/or Benalla, places where ADF ammunitions came from. Sitting on1 government owned land, this facilities operates by Thales Australia, kind of like US’s GOCO (Government-Owned, Company/Contractor-Operated) facilities, for example AF Plant 4 for F-35 and Skunk Works’s Plant 42.

Australian Government approach or push for these LM expansion are “crawl, walk, run”. First, the LM produce something less complicated, for this case 155mm. Second, assembling GMLRS. Third, making GMLRS with local contents.

Edit:
1. Sitting on not in lol.
Friendshoring is the key to beat Chinese manufacturing capabilities
 

NEKO

Experienced member
Indonesia Correspondent
Messages
3,074
Reactions
3 2,688
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Kalau PPA udah dateng bakalan resmi jadi kaprang yang pake fixed panel radar pertama TNI AL.
 

schuimpjes

Experienced member
Messages
2,346
Reactions
3 1,467
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
It is not just about sending fighters; F-35, F-16, F-15 to Iran, doing SEAD with EW suites etc, bombing some targets; potential of getting shot down always be there, which means CSAR and how to moving personnel (for evacuation) to Iran cannot be undermined. Safest way for Israel is the same as what Iran did, throwing missiles and one-way attack (OWA) drones.

If they also want to stop Iranian nuclear weapons program or its weapon if already there, they have to think about underground weapons storages Iran has, and its nuclear enrichment facilities, Fordow is “known” example of underground nuclear enrichment facility. Israeli Air Force cannot doing anything about that (except going nuclear?). Actually US can do something about that with their Massive Ordnance Penetrator (MOP), but they not gonna involve with possible Israeli action toward Iran.

Capitulate the underground facilities with special forces also possible, childish for sure, consider the logistics, transportations and others to support that. But if successful, it never gonna be forgotten.

Edit:
Fordow possibly deeper than MOP can deal with.
 
Last edited:

Follow us on social media

Top Bottom