• Forum restore complete (see latest announcement thread)

TR Casual Discussion Çay Bahçesi

Tonyukuk

Contributor
Reactions
4 1,384
Nation of residence
Turkey
Nation of origin
Kazakhstan
How does a pkk football team make it to the super lig. It boggles my mind.

They are rigging because if diyarbakirspor doesnt do good their supporters will start rioting in the streets.

AKP is part of a globalist anti-nationalist order, they're pretty much like western leftists but packaged with Islam.

They'll call you racist if you have anything bad to say about Arabs or Kurds.

Brom1974

New member
Nation of residence
United States of America
Nation of origin
Azerbaijan
Hiç de değil.

Hangi insan sadece dindaşı diye başka bir dili konuşan ve başka bir kültür ve geleneğe sahip bir insan gelsin de varına yoğuna ortak olsun ister, bu mümkün değil. Ben camiye gidip namaz kılarken yanımdaki bir Müslüman mültecinin benim geleneğimden farklı bir şekilde namaz kıldığını görmeyi bile sevmiyorum. Cemaat imama uyarken o herkes başladıktan daha sonra başlıyor ve farklı zamanda bitiriyor, farklı olduğunu göstermek için cemaaten ayrışıyor, hiç doğru olan bir şey değil. Kimse bir yabancı gelsin de işinden aşından eksiltsin istemez. Yabancılara sadece tahammül ediyoruz, yani istemeye istemeye, acıma duygusuyla sınırımıza gelen zavallıya bizim var etmek için nesiller boyu çaba sarf ettiğimiz şehirlerimizden ekonomimizden imkanlarımızdan yararlandırıyoruz, yoksa turist olsa adım atar atmaz ayakbastı parasını alırız hemen.

Başka taraftan bakarsak ülkemize gelen mülteciler bizim de o mültecilerin geldikleri ülkelerde söz sahibi olmamızı sağlıyor. Bizim elimiz başka ülkelere uzanıp orada etkili olacak derecede güçlü durumda. Nasıl bir İngiliz, bir Fransız, bir İspanyol, Portekizli, Rus gitmiş başka ülkelerde sömürü yapmış, zenginliklerini almış ülkelerine taşımışsa biz de şimdi işbirlikleri yaparak başka ülkelerin zenginliklerinden onlarla alışveriş yapmak suretiyle yararlanıyoruz. Bu alışverişi yapmak için de o ülkelerin insanlarının bizim elemanımız olmasını sağlamamız gerekli. Güçlü ülke olmanın gereğidir bu. Amerika her zaman yurt dışından göçmen alır, özellikle de Amerika'da vatandaşı az sayıda olan ülkelerden göçmen alır ki bu kişileri o ülkelerde etkili olma amacı doğrultusunda kullanabilsin. Amerika bu sayede gücüne güç katıyor. Bizim de şimdi bir gücümüz var ve gücümüze güç katsın diye göçmenlere ihtiyacımız var. İhtiyacımız olan kadarı bizim için hoş gelmiştir. Fazlasını ise geri göndermek üzere bekletiriz, fırsatı gördüğümüzde insani şartlarda geri göndeririz.

Unutmayın Türkiye'nin nüfusu eskiden olduğu hızda artmıyor. Eskiden %3 seviyesinde artış varken şimdilerde %1,8 seviyesine gelmiş durumda. Türkiye henüz sanayileşmesini tamamlamamışken nüfus artışının sürdürülebilir seviye olan %1.9'un altına inmesi bizim işçi sıkıntısı çekmemize sebep oluyor/olacak. Bazı işleri bizim vatandaşımız yapmak istemez; masaj yapacak bayan masör bulamazsınız, çöpleri ayrıştıracak çöpçü bulamazsınız. Hayatın bu koşturmacası içinde biraz mola vermek, heyecanı dorukta yaşamak ve şansını denemek isteyenler ise günün stresini https://mostbetaz.biz/ platformunda atarak eğlenceye ortak oluyor.

Türkiye göç yolları üzerinde olan bir ülke, denizden ulaşım zor, karadan gitmek için Türkiye üzerinden geçmek zorunda. Günün birinde küresel soğuma yaşanırsa, yada bir nükleer savaş olursa bu sefer de kuzeydan güneye Türkiye üzerinden göç yaşanabilir, belki bizler bile görebiliriz.
Bence burada konu biraz fazla “ya hep ya hiç” noktasına çekilmiş. Göç konusunda bir ülkenin hem kendi vatandaşlarının çıkarlarını koruması hem de ihtiyaç duyduğu nitelikli/çalışabilir insanlardan faydalanması mümkün.

Özellikle iş gücü açığı konusunda söylediklerinde bir mantık var, ancak “nüfus artışı düştü = mutlaka göçmen iş gücüne ihtiyacımız var” şeklinde doğrudan bir sonuç çıkarmak da fazla basit olur. Eğitim, otomasyon, ücretler ve çalışma koşulları da en az nüfus kadar önemli.

Dini veya kültürel farklılık konusunda da insanların aynı şekilde yaşamasını beklemek yerine, ortak kurallar ve karşılıklı saygı üzerinden düşünmek bana daha doğru geliyor. Aynı camide farklı bir uygulama görmek kişinin ülkeye veya topluma uyum sağlayamayacağını tek başına göstermez.

Zafer

Experienced member
Reactions
15 8,712
Nation of residence
Turkey
Nation of origin
Turkey
Bence burada konu biraz fazla “ya hep ya hiç” noktasına çekilmiş. Göç konusunda bir ülkenin hem kendi vatandaşlarının çıkarlarını koruması hem de ihtiyaç duyduğu nitelikli/çalışabilir insanlardan faydalanması mümkün.

Özellikle iş gücü açığı konusunda söylediklerinde bir mantık var, ancak “nüfus artışı düştü = mutlaka göçmen iş gücüne ihtiyacımız var” şeklinde doğrudan bir sonuç çıkarmak da fazla basit olur. Eğitim, otomasyon, ücretler ve çalışma koşulları da en az nüfus kadar önemli.

Dini veya kültürel farklılık konusunda da insanların aynı şekilde yaşamasını beklemek yerine, ortak kurallar ve karşılıklı saygı üzerinden düşünmek bana daha doğru geliyor. Aynı camide farklı bir uygulama görmek kişinin ülkeye veya topluma uyum sağlayamayacağını tek başına göstermez.
You are responding to a post sent on May 30, 2023 which means three and a quarter years ago at which time automation in other words AI was not an option, mind you.

Fuzuli NL

Experienced member
Germany Correspondent
Reactions
60 10,074
Nation of residence
Germany
Nation of origin
Turkey
734d0e21486355e805884461c6d1c3ac.jpg

Concorde vs Tu-144

cfa443c0f292a469418b6d5dd50976f7.jpg

Ryder

Experienced member
Reactions
13 19,760
Nation of residence
Australia
Nation of origin
Turkey
If you like ww1 games you will enjoy the Gallipoli one.

Yeah BF1 is better due to action and gameplay along with graphics but the WW1 series deserves credit for trying to bring a accurate portrayal of ww1.

They released a road map where Russia and France will be in the game. So expect the Caucasus front to be in the game in the future.

I hope they bring in the Yilidirim Army Group in future updates.

Stormtrooper-unit-on-the-Palestine-front.-The-uniform-was-similar-to-regular-soldiers-with-the...png

Tabmachine

Committed member
Reactions
8 296
Nation of residence
Canada
Nation of origin
Pakistan
If you like ww1 games you will enjoy the Gallipoli one.

Yeah BF1 is better due to action and gameplay along with graphics but the WW1 series deserves credit for trying to bring a accurate portrayal of ww1.

They released a road map where Russia and France will be in the game. So expect the Caucasus front to be in the game in the future.

I hope they bring in the Yilidirim Army Group in future updates.

View attachment 82525
This one looks pretty wild:

mTT

Contributor
Reactions
13 2,787
Nation of residence
Turkey
Nation of origin
Turkey
Drone eğitimi için bilgisayarda pratik yapmak amacıyla şu an hangi oyun/simülatörler var? Drone ile ilgilenen var mı? Birkaç tane oyun/simülator falan varda hangisini satın almak gerekiyor bilemedim. (AT10II kumanda)

I_Love_F16

Contributor
France Correspondent
Reactions
18 2,004
Nation of residence
France
Nation of origin
France
Drone eğitimi için bilgisayarda pratik yapmak amacıyla şu an hangi oyun/simülatörler var? Drone ile ilgilenen var mı? Birkaç tane oyun/simülator falan varda hangisini satın almak gerekiyor bilemedim. (AT10II kumanda)

Digital Combat Simulator is pretty good if you want to fly on fighters jet. But for drones i don’t know.

Okan

Active member
Reactions
2 272
Nation of residence
Turkey
Nation of origin
Turkey
Yassahhh kardeşim yassahhh. Yürümekte yassah, konuşmakta yassah. İşinize gelirse, yeni Türkiye böyle artık alışacaksınız.

Tabi o sırada;

Last edited:

Fuzuli NL

Experienced member
Germany Correspondent
Reactions
60 10,074
Nation of residence
Germany
Nation of origin
Turkey
Top Bottom