Indonesia Casual Discussion Warkop Indonesia

NEKO

Experienced member
Indonesia Correspondent
Messages
2,921
Reactions
3 2,490
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
View attachment 7379
Pdf "direset" momod balik ke masa sebelum bedol desa. Semua "salam" perpisahan kita dan link kesini dihapus. 🤣
itu guests (SR) nya masih banyak tuh yg nimbrung di situ. Mudah-mudahan aja mereka bisa nemu jalan ke rumah baru...
All farewell messages and link to this place got nuked by mimin.
Lagian ada hawa apa nih pada migrasi? XD
Ane juga kurang tahu jelasnya soalnya juga ketinggalan karena ga buka pdf beberapa hari, tau2 udah pada ngilang.

Wkwk la ente malah ketinggalan beberapa bulan.
 

GraveDigger388

Committed member
Messages
158
Reactions
161
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
All farewell messages and link to this place got nuked by mimin.

Ane juga kurang tahu jelasnya soalnya juga ketinggalan karena ga buka pdf beberapa hari, tau2 udah pada ngilang.

Wkwk la ente malah ketinggalan beberapa bulan.
Asli om pas liat-liat di sini lah kok postingannya dari November pun udah ada hahaha...
 

trishna_amrta

Experienced member
Messages
1,606
Reactions
1,925
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Poor indonesian members that still can't find this place.
Siapa aja emang? Yg saya monitor disana cuma tinggal para "Pelarian Glodok" yg mereka juga sudah tau lapak sini dan bocah naive satu itu yg juga udah ada disini tapi lebih senang di lapak sebelah karna faktor se iman & se aliran

Lagian ada hawa apa nih pada migrasi? XD
Management nya sono abusive. Lapak sini awalnya (menurut kisah legendanya) didirikan forumer Turki dari lapak sebelah yg udah duluan crash ama pihak management. Setelah itu giliran kita yg ikutan pindah sini juga
 

NEKO

Experienced member
Indonesia Correspondent
Messages
2,921
Reactions
3 2,490
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Siapa aja emang? Yg saya monitor disana cuma tinggal para "Pelarian Glodok" yg mereka juga sudah tau lapak sini dan bocah naive satu itu yg juga udah ada disini tapi lebih senang di lapak sebelah karna faktor se iman & se aliran
Sape tau aja masih ada yang belum tau baik member atau sr.

legendanya
Set dah legenda.

Earthquake.
 

trishna_amrta

Experienced member
Messages
1,606
Reactions
1,925
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Earthquake.
Udah dari kemarin malem tuch kejadian pertamanya. Tadi pagi gempa susulannya lebih kuat. Warga udah pada ngungsi ke tempat yg lebih tinggi dari tadi pagi
 

Madokafc

Experienced member
Think Tank Analyst
DefenceHub Diplomat
Messages
5,903
Reactions
4 10,020
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia

We are a fools if not learn properly from history. Jakarta or Batavia itself to me still liking to limit her own power even facing such eventualities including aggressive foreign power.

Thus Russian of today become a belligerent country in which resemble of Germany of 1920's with all of their past glory and capability to become a resurgent and found unwanted allies in China
 

Ravager

Contributor
Messages
1,035
Reactions
3 1,170
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Did anybody have an accurate number guesses on how much helis fleet we should have to cover all of 3 branches ??
WH and heavy lift included ?? I think i've seen once during the first MEF get coined and termed but i haven't see another new revision or even confirmation on how much we should acquired further ...
I don't know maan ...it just a sudden curiosity impulse after seing new bell 412 rolled out i guess
😂
 

morningstar

Experienced member
Messages
2,135
Reactions
3 1,386
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
IMG_20210109_192413.jpg

For almost 1 week can't do anything on this forum wkwk
 

Madokafc

Experienced member
Think Tank Analyst
DefenceHub Diplomat
Messages
5,903
Reactions
4 10,020
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Did anybody have an accurate number guesses on how much helis fleet we should have to cover all of 3 branches ??
WH and heavy lift included ?? I think i've seen once during the first MEF get coined and termed but i haven't see another new revision or even confirmation on how much we should acquired further ...
I don't know maan ...it just a sudden curiosity impulse after seing new bell 412 rolled out i guess
😂

Someone has posting the tables i guess, it just right now some revision had happened.

Btw, New capability will be acquired and Indonesia intend to lead and mastering some new novel technology as the first in the region. We can't be like the last two decades anymore, as before we are always be on the forefront of new frontier military technology in the region, which put even the Singapore to Shame.
 

Ravager

Contributor
Messages
1,035
Reactions
3 1,170
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Someone has posting the tables i guess, it just right now some revision had happened.

Btw, New capability will be acquired and Indonesia intend to lead and mastering some new novel technology as the first in the region. We can't be like the last two decades anymore, as before we are always be on the forefront of new frontier military technology in the region, which put even the Singapore to Shame.
The last time i've heard / see was TNI basically try put 2 transport sq , 1 attack sq and 1 heavy lift sq per big island . Do that number equation still stand or newer composition are in order ??
And I know .... Spesific number are dubios and let say ... Inapropriate to be mention in these kind open domain ...
 

trishna_amrta

Experienced member
Messages
1,606
Reactions
1,925
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
View attachment 11873
For almost 1 week can't do anything on this forum wkwk
Gara2x apa an tuch emang nya?

Tenang aja kemungkian abis ini saya juga nyusul. Cuma kalau saya khan typicalnya ngomong apa adanya ceplas-ceplos aja. Orang lain yg tukang ndongeng mau tersinggung urusannya. Kebetulan MOD nyya sini ga suka ama saya. Kalau saya sich persetan ama setan. Saya disinia juga ga dibayar, ga ada ruginya meskipun di ban juga.
 

trishna_amrta

Experienced member
Messages
1,606
Reactions
1,925
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Someone has posting the tables i guess, it just right now some revision had happened.

Btw, New capability will be acquired and Indonesia intend to lead and mastering some new novel technology as the first in the region. We can't be like the last two decades anymore, as before we are always be on the forefront of new frontier military technology in the region, which put even the Singapore to Shame.

The last time i've heard / see was TNI basically try put 2 transport sq , 1 attack sq and 1 heavy lift sq per big island . Do that number equation still stand or newer composition are in order ??
The elephant in the room is whether the supplier country would allow the use of such assets for domestic use (in Papua for example)? Does Belgian even allow their turret to be use in Papua?
 

Madokafc

Experienced member
Think Tank Analyst
DefenceHub Diplomat
Messages
5,903
Reactions
4 10,020
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
The elephant in the room is whether the supplier country would allow the use of such assets for domestic use (in Papua for example)? Does Belgian even allow their turret to be use in Papua?

Fun fact
For US Made assets there is no restriction, so with other European countries like French, Germany and among other.

So far only Sweden and Belgium had done so. That's why we got no more interest toward their products if i said so. Thus limited our interest toward Harimau Hitam ....
 

morningstar

Experienced member
Messages
2,135
Reactions
3 1,386
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Gara2x apa an tuch emang nya?

Tenang aja kemungkian abis ini saya juga nyusul. Cuma kalau saya khan typicalnya ngomong apa adanya ceplas-ceplos aja. Orang lain yg tukang ndongeng mau tersinggung urusannya. Kebetulan MOD nyya sini ga suka ama saya. Kalau saya sich persetan ama setan. Saya disinia juga ga dibayar, ga ada ruginya meskipun di ban juga.
Wkwk abis ku buli orang bosnia yang pake nama mulj itu. Kesel aku sama dia
 

trishna_amrta

Experienced member
Messages
1,606
Reactions
1,925
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Wkwk abis ku buli orang bosnia yang pake nama mulj itu. Kesel aku sama dia
'barusan gue baca thread nya 😅 Pada mabok agama mereka berdua itu. Ga sadar kalau diadu domba ama politik kedok agama. lagian website abal2x dipakai buat patokan berita, parah namget dach. Saya pribadi malah sumber berita cuma baca koran e-paper (format pdf) kecualli berita lokal daerah, karna kalau berita lokal daerah editornya juga ga brani ndongeng karna pembacanya bisa ngecek sendiri ke lapangan.

Saya sebenarnya rada ngeri bin takut kalau ngomongin kejelekan wartawan, karna lagi ada wartawan di dapur yg lagi pegang pisau 😩
 

morningstar

Experienced member
Messages
2,135
Reactions
3 1,386
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
'barusan gue baca thread nya 😅 Pada mabok agama mereka berdua itu. Ga sadar kalau diadu domba ama politik kedok agama. lagian website abal2x dipakai buat patokan berita, parah namget dach. Saya pribadi malah sumber berita cuma baca koran e-paper (format pdf) kecualli berita lokal daerah, karna kalau berita lokal daerah editornya juga ga brani ndongeng karna pembacanya bisa ngecek sendiri ke lapangan.

Saya sebenarnya rada ngeri bin takut kalau ngomongin kejelekan wartawan, karna lagi ada wartawan di dapur yg lagi pegang pisau 😩
Suami takut istri wkwk
 
Top Bottom