Indonesia Casual Discussion Warkop Indonesia

Shin x Vladilena

Contributor
Messages
590
Reactions
359
Nation of residence
Latvia
Nation of origin
Estonia
Wah sepertinya kita datang untuk menjembatani perundingan damai ya, bukan malah menambah runyam dengan memberi senjata ke salah satu pihak. Kalau kita memberi bantuan kemanusiaan seperti makanan dll oke lah.
Tenang, kita sudah berpengalaman kirim paket kemanusiaan dgn logo palang merah ke Afghanistan waktu mereka lagi perang dulu. Paketnya sama sekali bukan AK-47 yg lagi diselundupkan dgn disamarkan sebagai obat-obatan, sama sekali bukan, tapi asli murni paket untuk kemanusiaan seperti obat-obatan.
 

FPXAllen

Contributor
Messages
918
Reactions
1,332
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
does paspamres will wear batik uniform ?
Probably not. Well, some of them at least.

AFAIK, Paspamres equipment none better than Brimob on Papua.
That might be true, but although they have combat capabilty and experiences, they have underwent more rigorous training to protect our VVIP at all cost.

Anyway, do you remember the case when a Paspampres kicked a moge rider when his convoy passed by the presidential palace? If anything, it clearly shows that they were trained to have a quicker reaction time than regular troops.
 

Van Kravchenko

Contributor
Messages
1,071
Reactions
718
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
have a quicker reaction time than regular troops
111024bpaspamres.jpg


Remember Me ?
 

FPXAllen

Contributor
Messages
918
Reactions
1,332
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Well, even the US Secret Service had their 'bad hair' days:



But nobody can say that they're not highly trained.
 

Var Dracon

Well-known member
Messages
344
Reactions
365
Nation of residence
Indonesia
I'm a part-time artist, and the way DALL-E AI drew characters reminds me of certain kinds of people's patterns of behavior when it comes to art. When a person is lacking in terms of social connection, being closed off, and in general anti-social, they tend to have difficulties drawing a human face or facial expressions, and are uncomfortable in drawing animated humans with emotion.

Such people are similar to DALL-E AI in this regard; they cannot understand human emotion, which is expressed more significantly by the face. That lack of understanding makes them unable to comprehend how to draw a natural face, the lack of realistic eyes is notoriously telling as you can see in the above DALL-E results. I also tried DALL-E yesterday, and they consistently (and creepily) omit the face of a human figure.
You mean DALL-E mini right? DALL-E 2 is much more advanced and detailed
 

RhythmoftheRain0601

Contributor
Messages
1,018
Reactions
739
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Parties need to change. Democratic process within themselves have to be the first, instead of 1 people lead the party without meaningful check and balances and constant threat of change from their current position. Democracy for self-repairing mechanism.

PDIP itself kind of make Soekarno as cult of personality. Like he was the perfect and flawless. Moh. Hatta, Sutan Sjahrir, those who against him in Liga Demokrasi1 must be disagree with it.

1: Army–backed Political group that made of people from Partai Sosialis Indonesia, Masjumi and other political affiliations that against Soekarno (and PKI) after Presidential Decree 1959.

PSI who called as Sosialis Kanan and Sosialis Salon by the PKI and more cosmopolitan Masyumi, not like what those who called themselves Masyumi today were both known anti–PKI had interesting history. PSI and PKI both slaughtered each other in writing and Masyumi PM, Wirjosanjojo, was waged secret war with PKI during early 50s that called as Razia Agustus. He was almost covertly made Indonesia became US allies, but when the plan got to the surface, those who had ties with PKI started to made a mass protest with bebas–aktif stuff as their reason.
 

Jagdflieger

Committed member
Moderator
China Moderator
Messages
294
Reactions
187
Nation of residence
China
Nation of origin
Germany
Don't get me wrong guys, but for countries such as Indonesia it doesn't matter if the electoral process or the ruling party is democratic or autocratic.

The "true" cause/agenda of a respective party and it's leaders towards corruption is the deciding issue. Once corruption is eradicated or brought down to an "appropriate" level, only then can a country and it's society really develop. - just my 5 cents.
 

Gundala

Well-known member
Messages
348
Reactions
438
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Parties need to change. Democratic process within themselves have to be the first, instead of 1 people lead the party without meaningful check and balances and constant threat of change from their current position. Democracy for self-repairing mechanism.
Ada proses demokrasi disana tapi modelnya masih "terpimpin". Untuk menjalankan demokrasi yang kita harapkan mungkin butuh waktu puluhan mungkin ratusan tahun buat tercapai. Variabel utk kearah sana masih jauh untuk bisa terpenuhi seperti pemerataan pendidikan, kesejahteraan, dan lain-lain. Semua ada kaitannya, jika dipaksakan akan menimbulkan "raja-raja" kecil seperti yang ada sekarang dan mendorong polarisasi yang ujungnya membahayakan persatuan & kesatuan. Intinya biarkan ini berkembang sesuai dengan waktu, kesiapan masyarakatnya dan sejalan dengan perubahan kultur budaya. Perlu diingat kultur budaya Feodal itu kental sekali di negara ini, mulai dari bentuk kerajaan jaman dulu, penjajahan sampai era demokrasi terpimpin di Soekarno & Soeharto. It takes time ;)

Kalau kita melihat keluar di jaman now, mau itu demokrasi, sosialis, multi partai, single partai, kerajaan, dll yang penting bisa menciptakan serta menjamin stabilitas politik dan keamanan dalam negri untuk mendorong pertumbuhan ekonomi. Sejarah Korea Selatan, Tiongkok, Vietnam, Inggris, Amerika dan kondisi mereka sekarang bisa jadi bahan argumentasi diatas. None of those countries have no flaws in their system, what matter the most if finding the right one that fit our culture & needs.

Don't get me wrong guys, but for countries such as Indonesia it doesn't matter if the electoral process or the ruling party is democratic or autocratic.

The "true" cause/agenda of a respective party and it's leaders towards corruption is the deciding issue. Once corruption is eradicated or brought down to an "appropriate" level, only then can a country and it's society really develop. - just my 5 cents.
Couldnt agree more. But to fight it we will need radical changes in political systems, with that kind of move it will create noise too loud for this republic to handle imho. Stability is the key issues and it link to economic progress, investment risk, political stability and so on which are all the parameter of foreign invesment calculation. Perhaps what we have now is the "appropiate" one for the current condition? :LOL::LOL:
 

RhythmoftheRain0601

Contributor
Messages
1,018
Reactions
739
Nation of residence
Indonesia
Nation of origin
Indonesia
Semua ada kaitannya, jika dipaksakan akan menimbulkan "raja-raja" kecil seperti yang ada sekarang dan mendorong polarisasi yang ujungnya membahayakan persatuan & kesatuan.
Kalo mau gila lagi, sistemnya dibuat terbuka banget sampe orang bukan siapa-siapa bisa ngomong juga. Ini di partainya lho, jadi di partai itu bukan 1 strongman/woman hampir gak ada yang ngelawan, bebas mau ngapain aja.

Swiss itu malah per tahun primus inter paresnya ganti. Jadi ada kumpulan 9 orang kalo gak salah, hasil pilihan parlemen. Jadi nanti itu bergilir gitu per tahun. Tahun ini partai apa, tahun depan beda lagi. Ngeri itu bahkan untuk partai oposisinya, gak bisa asal kritik, tahun depan mereka gantian, bisa-bisa tambah parah dari yang sekarang wkwk.
Kalau kita melihat keluar di jaman now, mau itu demokrasi, sosialis, multi partai, single partai, kerajaan, dll yang penting bisa menciptakan serta menjamin stabilitas politik dan keamanan dalam negri untuk mendorong pertumbuhan ekonomi.
Kerajaan-kerajaan Teluk, Brunei, RRC gitu mau? Kalo misal pemerintah itu semena-mena parah gak bisa secara legal jatuhin pemerintah itu, mau gak mau harus pake keringet sama darah. Kalo mau understandable, yang penting makmur dulu nanti rakyatnya ngikut bagus semua-semuanya.

harapannya rakyatnya pingin bebas dari pemerintah yang gak bisa ganti itu
 
Top Bottom